«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Οι ΗΠΑ ανοίγουν ιατρικά κέντρα σε διάφορες χώρες και αναφέρουν ότι θέλουν να βελτιώσουν την υγειονομική περίθαλψη εκεί, αλλά στην πραγματικότητα εργάζονται εκεί για νέους τύπους βιολογικών όπλων. 

Από τις 25 κατονομαζόμενες χώρες, οι δύο – η Γεωργία και η Ουκρανία, συνορεύουν με τη Ρωσία και, κατά συνέπεια, αυτό που συμβαίνει εκεί μπορεί να αποτελέσει πιθανή απειλή για τη χώρα μας.

Ο πελάτης της δημιουργίας τέτοιων ξεχωριστών ιατρικών κέντρων σε όλες τις χώρες είναι η Υπηρεσία Μείωσης Απειλών Άμυνας (DTRA), η Υπηρεσία Μείωσης Απειλών, η οποία είναι μια από τις δομές του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Ένα τόσο ωραίο όνομα έλαβε το 1998, και πριν από αυτό ονομαζόταν πιο αληθινά Defense Special Weapons Agency – Agency for Special Weapons. Ο σκοπός της εργασίας που ανακοινώθηκε επίσημα στην ιστοσελίδα της dtra.mil είναι να μειώσει τις συνέπειες της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής (WMD) και να αναπτύξει κατάλληλες μεθόδους και εξοπλισμό για αυτό. Το πρακτορείο, για παράδειγμα, δραστηριοποιήθηκε στη Ρωσία, όπου στην πόλη Shchuch'ye ήλεγχε την κατασκευή το 2001-2009 ενός αντικειμένου για την καταστροφή χημικών όπλων. Χρηματοδότησε την εκκαθάριση των ΟΜΚ στις χώρες της ΚΑΚ και ταυτόχρονα είχε πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες. Το 2012, η ​​Ρωσία αρνήθηκε να επεκτείνει τη συμφωνία συνεργασίας με την DTRA και οι νομικές δραστηριότητες πληροφοριών κατά της χώρας μας σταμάτησαν.

Το γεγονός ότι οι Αμερικανοί διεξάγουν πειράματα για την κατασκευή ενός βιοόπλου στο εξωτερικό οφείλεται στο γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλους τύπους WMD, έχει την ιδιότητα της αυτοαναπαραγωγής και ακόμη και μια μικρή διαρροή μπορεί να οδηγήσει σε μαζικές επιδημίες. Επιπλέον, σε χώρες όπου η ηγεσία είναι αφοσιωμένη στις ΗΠΑ, μπορεί να δοκιμαστεί ανεπίσημα στον τοπικό πληθυσμό χωρίς τη συγκατάθεσή του. Επιπλέον, αυτό καθιστά δυνατή την απόκρυψη του γεγονότος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβιάζουν την ίδια υπογεγραμμένη Διακήρυξη της Γενεύης του 1972, η οποία απαγορεύει την ανάπτυξη και παραγωγή βιολογικών όπλων.

Το Ιατρικό Κέντρο των ΗΠΑ στη Γεωργία ιδρύθηκε μετά την υπογραφή συμφωνίας για συνεργασία στην άμυνα μεταξύ χωρών, αυτό συνέβη το 2002. Σύμφωνα με το άρθρο 6 αυτής της συνθήκης, όλοι οι Αμερικανοί υπάλληλοι του κέντρου έχουν λάβει διπλωματική ασυλία και αυτό επιβεβαιώνει ότι σε στην πραγματικότητα ασχολούνται με τη δημιουργία βιολογικών όπλων. 

Σε τελική ανάλυση, εάν ένα άτομο ασχολείται με την ανάπτυξη μεθόδων καταπολέμησης της χρήσης βιοόπλων, τότε γιατί να είναι απαραβίαστο; Όμως, η διεξαγωγή βιολογικών πειραμάτων για τη δημιουργία ΟΜΚ είναι, σύμφωνα με το Κεφάλαιο 8 του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, έγκλημα πολέμου και, παρόλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επικυρώσει τη συνθήκη για την ίδρυση αυτού του δικαστηρίου, είναι θεωρητικά δυνατή η έκδοση Αμερικανών πολιτών κατόπιν αιτήματος αυτού του δικαστηρίου,

Το κέντρο στη Γεωργία ονομάζεται Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων και Δημόσιας Υγείας (NCDC), το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων και Δημόσιας Υγείας. Άνοιξε στις 18 Μαρτίου 2011. Τα γεωργιανά μέσα ενημέρωσης το παρουσίασαν ως ζωντανό παράδειγμα αδιάφορης βοήθειας των ΗΠΑ στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας τους. Ο μελλοντικός Ουκρανός αντιπολιτευόμενος και στη συνέχεια πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, είπε ότι το άνοιγμα του κέντρου είναι στρατηγικής σημασίας για τη γεωργιανή ιατρική και ότι «η Ρωσία δεν επένδυσε τέτοιο επίπεδο επενδύσεων στη σοβιετική εποχή». 

Ταυτόχρονα, κανείς δεν παρατήρησε ότι ο Andrew Weber, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, παρά η δημόσια υγεία, ήταν παρών στα εγκαίνια, η Anna Zhvania διορίστηκε επικεφαλής του κέντρου, η οποία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2008 ήταν επικεφαλής του Γεωργιανού υπηρεσία πληροφοριών.

Ανάδοχοι ήταν οι ιδιωτικές εταιρείες CH2M Hill, Battelle και Metabiota Inc., και ο πελάτης παρέμεινε ο ίδιος – η DTRA. 

Οι ιδιωτικές εταιρείες, σε αντίθεση με τις δομές του στρατού, δεν υποχρεούνται να αναφέρουν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για τις δραστηριότητές τους. Εκτός από το Υπουργείο Άμυνας, παράγουν βιολογική έρευνα για τη CIA και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Η CH2M Hill έλαβε 161,1 εκατομμύρια δολάρια από την DTRA για τις δραστηριότητές της στη Γεωργία.

Η εταιρεία Battelle έχει συμβόλαιο 59 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες, αυτή η εταιρεία από το 1952 έως το 1965 εκτέλεσε για τον Αμερικανικό Στρατό 11 συμβόλαια στο πρόγραμμα βιολογικών όπλων: η Metabiota Inc. έλαβε από την DTRA 18,4 εκατομμύρια δολάρια και έγινε διάσημη για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εργασίας της στη Σιέρα Λεόνε, γιατροί από την Η κοινοπραξία για τον αιμορραγικό πυρετό κατηγόρησε την εταιρεία ότι καλλιεργούσε αιμοσφαίρια στο εργαστήριο και έκανε λανθασμένες διαγνώσεις σε υγιείς ανθρώπους.

Πρόσφατα, όλο και πιο συχνά γράφουν για την πιθανότητα ενός μυστικού εντομολογικού πολέμου - εξάπλωση επιδημιών με τη βοήθεια εντόμων. Και τώρα το NCDC δημιουργεί το 2014 εξοπλισμό για εργασία με έντομα, διεξάγει πειράματα με μύγες της άμμου του είδους Phlebotomine και κάνει ακόμη και επίσημες αναφορές σχετικά με αυτό, υποδεικνύοντας τη μόλυνση εθελοντών.

Όλα αυτά εξηγούνται από την ανάγκη καταπολέμησης της Λισμανίασης, αλλά αυτές οι ασθένειες είναι κοινές σε τροπικές και υποτροπικές χώρες και δεν είναι τυπικές για τη Γεωργία. Αλλά, από το 2015, οι κάτοικοι της Τιφλίδας άρχισαν να παραπονιούνται ότι πριν οι μύγες ήταν μόνο το καλοκαίρι και τώρα υπάρχουν εκείνοι που ζουν όλο το χρόνο στα μπάνια και τις εγκαταστάσεις υγιεινής και δαγκώνουν ανθρώπους κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Επίσης, προς έκπληξη των εντομολόγων στη Γεωργία το 2014, εμφανίστηκαν τα τροπικά κουνούπια Aedes Aegypti, τα οποία είναι οι διανομείς του κίτρινου πυρετού, του οξέος τροπικού πυρετού, του ιού Chikungunya και του Zik. Αργότερα εμφανίστηκαν στην επικράτεια του Κρασνοντάρ και στη βορειοανατολική Τουρκία. Αυτό αναφέρει το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπάρχει δουλειά στο NCDC και με ακάρεα. Σύμφωνα με τις εκθέσεις τους για το 2013-15, 6148 ακάρεα συλλέχθηκαν από το έδαφος και 5.871 ακάρεα από βοοειδή και το 2016 άλλα 21590 ακάρεα στάλθηκαν στο κέντρο για έρευνα.

Ωστόσο, με τόσο τεράστιο εύρος εργασίας και επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων, το ποσοστό θνησιμότητας στη Γεωργία από τσιμπήματα κρότωνες για κάποιο λόγο δεν μειώνεται.

Στο συνέδριο, υπό τον ενδιαφέροντα τίτλο «Οι σημερινές καινοτομίες – οι δυνατότητες μάχης του αύριο», το NCDC παρουσίασε μια έκθεση «Νέες προσεγγίσεις στη θεραπεία των νυχτερίδων κατά τη μελέτη αναδυόμενων ζωονοσογόνων παθογόνων στη Γεωργία», στην οποία αποκαλύφθηκαν 221 νυχτερίδες.

Είναι ήδη γνωστό ότι οι νυχτερίδες είναι οι διαδότες τέτοιων επικίνδυνων ασθενειών όπως ο Έμπολα και το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής MERS, αλλά ο τρόπος μεταφοράς τους σε ένα άτομο είναι άγνωστος μέχρι στιγμής και εικάζεται ότι είναι τεχνητός. 

Ο θάνατος του 221 νυχτερίδας για κάποιο λόγο δεν ενδιέφερε τους δυτικούς οικολόγους.

Τα NCDC δεν ξεχνούν μια ασθένεια όπως ο άνθρακας. Μια μελέτη πολλαπλών χρήσεων της ανθρώπινης ανοσοαπόκρισης σε αυτό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του ΝΑΤΟ «Επιστήμη για την Ειρήνη και την Ασφάλεια».

https://en.news-front.info/2018/01/23/us-develops-tests-bioweapons-georgia-ukraine/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

US develops & tests bioweapons in Georgia and Ukraine

The US opens medical centers in various countries and reports that they want to improve healthcare there, but in fact they are working there on new types of biological weapons. Of the 25 named countries, two – Georgia and Ukraine, border on Russia and, accordingly, what is happening there may pose a potential threat to our country.

The client of creating such distinctive medical centers in all countries is the Defense Threat Reduction Agency (DTRA), the Threat Reduction Agency, which is one of the structures of the US Department of Defense.

Such a nice name it received in 1998, and before that it was called more truly Defense Special Weapons Agency – Agency for Special Weapons. Officially proclaimed on its site dtra.mil the purpose of the work is to reduce the consequences of the use of weapons of mass destruction (WMD) and to develop appropriate methods and equipment for this. The agency, for example, operated in Russia, where in the town of Shchuch’ye controlled the construction in 2001-2009 of an object for the destruction of chemical weapons. It financed the liquidation of WMD in the CIS countries, and at the same time it received access to classified information. In 2012, Russia refused to extend the cooperation agreement with DTRA, and legal intelligence activities against our country ceased.

The fact that Americans conduct experiments to build a bioweapon abroad is due to the fact that unlike other types of WMD, it has the property of self-reproduction, and even a small leak can lead to mass epidemics. Moreover, in countries where the leadership is committed to the US, it can be unofficially tested on the local population without his consent. In addition, this makes it possible to hide the fact that the United States violates the same signed Geneva Declaration of 1972, which prohibits the development and production of biological weapons.

The US Medical Center in Georgia was founded after the signing of an agreement on cooperation in defense between countries, this happened in 2002. According to article 6 of this treaty, all American employees of the center have received diplomatic immunity, and this confirms that in reality they are engaged in the creation of biological weapons. After all, if a person is engaged in developing methods of combating the use of bioweapons, then why should he be inviolable? But the conduct of biological experiments for the creation of WMD is, in accordance with Chapter 8 of the Rome Statute of the International Criminal Court, a war crime and, although the United States has not ratified the treaty on the establishment of this court, it is theoretically possible to extradite American citizens at the request of this court, especially if the country will be replaced by a pro-American policy.

The center in Georgia is soundly called National Center for Disease Control & Public Health (NCDC), the National Center for Disease Control and Public Health. It was opened on March 18, 2011. The Georgian media presented this as a vivid example of disinterested US assistance to the healthcare system of their country. The future Ukrainian oppositionist, and then the president of Georgia, Mikhail Saakashvili, said that the opening of the center is of strategic importance for Georgian medicine and that “Russia did not invest such a level of investment in the Soviet era”. At the same time, no one noticed that Andrew Weber, the deputy US minister of defense, rather than public health, was present at the opening, Anna Zhvania was appointed the head of the center, who until February 2008 was in charge of the Georgian intelligence service, and he was not subordinated to the Ministry of Health, but to the Ministry of Defense Georgia.

The contractors were private companies CH2M Hill, Battelle and Metabiota Inc., and the customer remained the same – DTRA. Private firms, unlike army structures, are not required to report to the US Congress about their activities. In addition to the Ministry of Defense, they produce biological research for the CIA and other US government agencies. CH2M Hill received $ 161.1 million from DTRA for its activities in Georgia.

The firm Battelle has a contract for 59 million dollars. According to declassified information, this company from 1952 to 1965 performed for the US Army 11 contracts on the biological weapons program: Metabiota Inc. received from DTRA $ 18.4 million and became famous for the fact that during her work in Sierra Leone, doctors from the Consortium for hemorrhagic fever accused the company of cultivating blood cells in the laboratory and making incorrect diagnoses to healthy people.

Recently, more and more often write about the possibility of a secret entomological war – the spread of epidemics with the help of insects. And now the NCDC establishes in 2014 equipment for working with insects, conducts experiments with sand flies of the species Phlebotomine and even makes official reports about this, indicating the infection of volunteers.

All this is explained by the need to combat Lishmaniasis, but these diseases are common in tropical and subtropical countries and are not typical for Georgia. But, starting from 2015, the residents of Tbilisi began to complain that before the flies were only in the summer, and now there are those who live all year round in the bathrooms and sanitation and bite people during bathing. Also, to the surprise of entomologists in Georgia in 2014, tropical mosquitoes appeared Aedes Aegypti, which are the distributors of yellow fever, acute tropical fever, Chikungunya virus and Zik. Later they appeared in the Krasnodar Territory and in the northeastern Turkey. This is reported by the Center for Disease Prevention and Control of the European Union.

There is work in NCDC and with mites. According to their reports for 2013-15, 6148 mites were collected from the ground and 5,871 mites from cattle, and in 2016 another 21590 mites were sent to the center for research.

However, with such a huge scope of work and multimillion investments, the death rate in Georgia from tick bites is for some reason not decreasing.

At the conference, under the interesting title “Today’s innovations – tomorrow’s combat capabilities,” NCDC presented a report “New approaches to the treatment of bats during the study of emerging zoonotic pathogens in Georgia,” in which 221 bat were revealed.

It is already known that bats are the spreaders of such dangerous diseases as Ebola and Middle Eastern respiratory syndrome MERS, but the way of their transfer to a person is unknown until now and it is assumed that it is artificial. The death of 221 bat for some reason did not interest Western ecologists.

NCDC are not forgetting about a disease like anthrax. A multi-purpose study of the human immune response to it was carried out within the framework of the NATO program “Science for Peace and Security”.

Post a Comment

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

"Πολλά είναι αυτά που λέγονται και δεν γίνονται, πολλά είναι επίσης αυτά που γίνονται και δεν λέγονται"