«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»
DGSE: Τουλάχιστον το 65% του συνόλου των μεταναστών δε θα ενσωματωθεί

Στο γαλλικό τύπο είδαμε μία πολύ ανησυχητική δήλωση από τον πρώην διοικητή της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών, της DGSE (Direction Générale de la Sécurité Extérieure, Γενική Διοίκηση Εξωτερικής Ασφάλειας), το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε ως «αμυντικό κρατικό μυστικό» που όμως πρέπει ο κόσμος να αρχίσει να αντιλαμβάνεται. Παρακάτω βλέπετε μία φωτογραφία του Πρέσβη Πιέρ Μπροσάντ ο οποίος επί δεκαετίες υπηρέτησε το γαλλικό διπλωματικό σώμα, και το διάστημα 2002-2008 ήτο ο διοικητής της DGSE.


Τον Ιανουάριο του 2020 ο Πρέσβης Π. Μπροσάντ έκανε μία ομιλία στο ίδρυμα «ResPublica» με τίτλο «Immigration et intégration» (Μεταναστευτικό και Ενσωμάτωση) συνοδευόμενο από μία 60-σέλιδη ανάλυση διαθέσιμη μέσω του ιδρύματος «ResPublica» ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο. Σε αυτή τη πολυετή έρευνα του αποκαλύπτει πολλά στοιχεία για το πως το μεταναστευτικό αποτελεί μέγιστη απειλή για τη σταθερότητα της Γαλλίας ενώ, όπως είχε πει κατά λέξη, είναι ένα δοχείο που σταγόνα με σταγόνα θα ξεχειλίσει και θα οδηγήσει σε σοβαρή κρίση με επιπτώσεις στη κρατική ασφάλεια.


Μερικά πολύ ενδιαφέροντα αποσπάσματα από αυτή την ομιλία παραθέτουμε στη συνέχεια σε ελληνική απόδοση. Θεωρούμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της απειλής και γι’ αυτό έχουμε αρκετά να μάθουμε από αυτή τη πολυετή έρευνα του Πρέσβη Πιέρ Μπροσάντ, που ανάμεσα σε άλλες αποκαλύψεις, ανέφερε και ότι αυτή η απειλή αποτελούσε κρατικό αμυντικό μυστικό στη DGSE.

«Σύμφωνα με τη μελέτη, κάθε 10 νομιμοποιημένοι μετανάστες φέρνουν 7 ακόμη μέσω νομικών παιχνιδιών (βαθμοί συγγένειας, γάμοι, σπουδές, οικογένεια) και αυτοί οι 17 φέρνουν 12 ακόμη, και αυτό συνεχίζει επ’ αόριστον, όπως μία πυραμίδα Πόνζι, και μια μέρα θα πληρώσουμε το τίμημα γι’ αυτό»

«Η αύξηση είναι σταδιακή, ημέρα με την ημέρα, χρόνο με το χρόνο, και παράγει το λεγόμενο φαινόμενο «μετοχής», δηλαδή το συνηθίζει κανείς με το χρόνο. Είναι μία πολύ φυσιολογική οπτική ψευδαίσθηση, καθώς οι ετήσιες αναφορές μιλούν «μόνο» για εκείνου του έτους το 3% ή 4% αύξηση της «μετοχής». Έτσι, εφόσον δεν υπάρχει άμεση και μεγάλη καταστροφή, περνάει απαρατήρητο σαν να μη συμβαίνει»

«Ακόμη και δραματικά γεγονότα, άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένα με το μεταναστευτικό (οι διαδηλώσεις του 2005, τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015), βγαίνουν συχνά στο προσκήνιο, και σταδιακά γίνονται συνήθεια και απλοποιούνται, ακόμα και ξεχνιούνται, από αυτό το φαινόμενο σταδιακής ανάπτυξης που ενθαρρύνει όσους εθελοτυφλούν»

«Δεν είναι κρατικό μυστικό να φανταστείς ότι σε μία κατάσταση αναρχίας που θα διαδοθεί και θα συνεχίσει περισσότερο από αυτές του 2005, δεν υπάρχουν κρατικοί πόροι για να μπορέσουν να τη σταματήσουν»

«Για πρώτη φορά σε παραπάνω από 1000 χρόνια γαλλικής ιστορίας το «πολύ-» της πολυπολιτισμικότητος αναφέρεται σε μη-Ευρωπαϊκά στοιχεία, που ενισχύουν μία δυνατή μειονότητα, και κύριο κίνητρο τους είναι η κυριαρχία της θρησκείας πάνω από κάθε αρχή»

«Οι μικροί στρατιώτες της καθημερινότητας. Δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες… Λίγο-πολύ εξαναγκάζονται να κάνουν τα στραβά μάτια εάν θέλουν να εκτελέσουν, έστω και εν μέρει, τις αποστολές τους, ή ακόμα και να κρατήσουν λίγο από την αξιοπρέπεια τους»

«Όπως έχει πει ο καθηγητής πανεπιστημίου Φ. Μπροντέλ, για πρώτη φορά, το μεταναστευτικό αποτελεί αποικιακό πρόβλημα για τη Γαλλία, αλλά αυτή τη φορά ο σπόρος είναι μέσα της»

«Αυτές οι μελέτες επέτρεπαν να έχουμε μία ιδέα για την αναλογία γεννήσεων από οικογένειες μεταναστών. Η τελευταία ανέφερε το 2016 39% σε Ευρωπαίους και 75% στη περιοχή Ιλ ντε Φρανς. Αποφασίσθη να διακοπούν αυτές οι μετρήσεις, κλείνοντας την υπηρεσία που ήτο υπεύθυνη για τη διεξαγωγή τους, για αδιευκρίνιστους διοικητικούς λόγους»

«Ένα άλλο «θερμόμετρο» που προτιμήσαμε να σπάσουμε ήταν ο Εθνικός Δείκτης Βίας σε Πόλεις (που εξ’ορισμού συγκεντρώνονταν σε «ευαίσθητες γειτονιές»), ο οποίος, έπειτα από το ρεκόρ 11000 μονάδων το 2005, είδε τις δημοσιεύσεις του να διακόπτονται άμεσα»

«Προσωπικά μου φαντάζει ότι αυτή η αποθάρρυνση επιλύσεως αγγίζει πλέον τα όρια της έλλειψης δημοκρατικής αξιοπρέπειας, καθώς εις γνώσιν μας μετατρέπεται σε επιδέξιους χειρισμούς, ή πιο σωστά, σε ένα ψέμα. Ένα ψέμα προστατευμένο από απαγορευμένες εθνικές στατιστικές μελέτες, το οποίο κατά τη γνώμη μου κατηγοριοποιείται ως συντονισμένη προτίμηση για άγνοια»

«Υπάρχουν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια μετανάστες στη Γαλλία, σύμφωνα με τη μελέτη από αυτούς το 65% δε θα μπορέσει ποτέ να ενσωματωθεί»

«Εν κατακλείδι, το μεταναστευτικό είναι το μοναδικό μη-στρατιωτικό αντικείμενο όπου εφαρμόζεται η αρχή ενός άτυπου «κρατικού αμυντικού μυστικού», με τη παρασκηνιακή έντονη πρόθεση να μην «ρίχνουμε λάδι στη φωτιά», «να πλησιάζουμε στη φωτιά», ή να «παίζουμε το παιχνίδι τις ακραίας δεξιάς». Ας σκεφτούμε όμως, αυτό το τρίπτυχο προειδοποιήσεων έμμεσα αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του προβλήματος, εφόσον, αναφέρεται τουλάχιστον σε μία περίπτωση επίσημα ως «φωτιά». Και στον αντίποδα, απλώς επιλέγουμε ανάμεσα από δύο κακά, αυτό της πιθανής ανόδου της ακραίας δεξιάς θεωρείται χειρότερο από τις επιπτώσεις της συνέχισης της εκτός ελέγχου εισροής μεταναστών.»

https://defensegr.wordpress.com/

Post a Comment

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

"Πολλά είναι αυτά που λέγονται και δεν γίνονται, πολλά είναι επίσης αυτά που γίνονται και δεν λέγονται"