«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Απαγόρευσαν τα Tesla σε κινεζική πόλη λόγω "κατασκοπείας"

Στα αυτοκίνητα της Tesla έχει απαγορευτεί η είσοδος στο Beidaihe, ένα κινεζικό θέρετρο, για δύο μήνες λόγω ανησυχιών για κατασκοπεία εν μέσω μιας συνάντησης της ηγεσίας της χώρας.

Tesla: Τα αυτοκίνητα-κατάσκοποι

Ως επί το πλείστον, η Tesla και η κινεζική κυβέρνηση πιστεύεται ότι έχουν καλές σχέσεις. Οι δύο τους κατέληξαν σε μια συμφωνία που είχε ως αποτέλεσμα η Tesla να είναι η πρώτη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία που κατέχει πλήρως ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Κίνα χωρίς να χρειάζεται να έχει κοινοπραξία με κρατική εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, είναι επίσης γνωστό ότι επαινεί τον κινεζικό λαό και απέχει από το να επικρίνει την κινεζική κυβέρνηση.

Παρ' όλα αυτά, η κινεζική κυβέρνηση έχει εκφράσει σαφείς ανησυχίες ότι τα οχήματα της Tesla θα μπορούσαν να εμπλέκονται σε δραστηριότητες κατασκοπείας στη χώρα της.

Πέρυσι, ο στρατός της Κίνας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαγόρευσε στους ιδιοκτήτες Tesla να σταθμεύουν τα οχήματά τους σε βάσεις και σε συγκροτήματα κατοικιών.

Οι ανησυχίες φάνηκε να σχετίζονται με τη χρήση καμερών από την Tesla γύρω από τα οχήματά της και με το πού πηγαίνουν τα δεδομένα.

Τι δήλωσε ο Elon Musk για την απαγόρευση των Tesla

Ο Elon Musk δεν υπήρχε περίπτωση να μην σχολιάσει -και πώς θα μπορούσε άλλωστε, σχολιάζει σχεδόν τα πάντα, κυρίως στο Twitter.

Συγκεκριμένα είπε:

"Η Tesla δεν χρησιμοποιεί τις κάμερες των οχημάτων της για να κατασκοπεύει την Κίνα"😂😂😂, αλλά αυτό δεν φάνηκε να αμβλύνει τις ανησυχίες, καθώς ακόμη περισσότερες κυβερνητικά στελέχη φέρονται να είπαν στους υπαλλήλους να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους Tesla σε κυβερνητική ιδιοκτησία.

Μετά από αυτές τις καταστάσεις, η Tesla ανακοίνωσε αργότερα ότι θα αποθηκεύει τοπικά όλα τα δεδομένα που συλλέγονται στην Κίνα.

Παράλληλα, η Tesla ανακοίνωσε ένα νέο κέντρο δεδομένων στη χώρα προκειμένου να κάνει ακριβώς αυτό, αλλά δεν φάνηκε να αμβλύνει όλες τις ανησυχίες.

Πριν από λίγες μέρες, οι τοπικές αρχές κυκλοφορίας στο Beidaihe ανακοίνωσαν ότι όλα τα αυτοκίνητα Tesla πρόκειται να απαγορευτούν από τους δρόμους της για τουλάχιστον δύο μήνες. "Τα αυτοκίνητα Tesla θα απαγορεύεται να εισέρχονται στην κινεζική παράκτια περιοχή Beidaihe, τόπο διεξαγωγής μιας ετήσιας καλοκαιρινής σύναξης της ηγεσίας του κόμματος, για τουλάχιστον δύο μήνες, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου", δήλωσε τη Δευτέρα στο Reuters αξιωματούχος της τοπικής τροχαίας.

Το Beidaihe είναι ένα θέρετρο όχι πολύ μακριά από το Πεκίνο και είναι γνωστό ότι φιλοξενεί συναντήσεις της κινεζικής ηγεσίας το καλοκαίρι. Ενώ οι αρχές δεν σχολίασαν τον λόγο πίσω από την απαγόρευση, η υπόθεση είναι ότι δεν θέλουν οι κάμερες στα οχήματα της Tesla να καταγράψουν οτιδήποτε σχετικό με τη συνάντηση.

Η Κίνα είναι η πιο σημαντική αγορά της Tesla στον κόσμο και η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να αναπτυχθεί στη χώρα καθώς διπλασιάζει την παραγωγική ικανότητα στο Gigafactory της Σαγκάης.

Με πληροφορίες από Reuters

https://www.topgeargreece.gr/

Post a Comment

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

"Πολλά είναι αυτά που λέγονται και δεν γίνονται, πολλά είναι επίσης αυτά που γίνονται και δεν λέγονται"