«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»


Τι συζητούσαν επί δύο ώρες οι πρέσβεις του Ισραήλ και της Τουρκίας, υπό τη σκιά της Ακρόπολης;

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία είναι βαθύτατα ενοχλημένη με τη στήριξη που έχει εξασφαλίσει η Ελλάδα από όλες σχεδόν της χώρες της Μεσογείου αλλά και της υφηλίου, στο θέμα των παραβιάσεων που διαπράττει η Τουρκία στην Αν. Μεσόγειο.

Επίσης είναι γνωστό ότι η Τουρκία έχει βάλει ως στόχο να διαρρήξει το μέτωπο της Αν. Μεσογείου, δηλαδή το μέτωπο Αίγυπτος – Ισραήλ – Κύπρος – Ελλάδα.

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

Δηλαδή, να προσφέρει μερίδιο από την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας ως δόλωμα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ, για να αποδεχθούν τη θέση της Τουρκίας ότι τα νησιά δεν δικαιούνται καθόλου υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, παρά μόνο αιγιαλίτιδα ζώνη (χωρικά ύδατα).

Πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, οι πρέσβεις του Ισραήλ και της Τουρκίας συναντήθηκαν υπό της σκιά της Ακροπόλεως και συζητούσαν οι δυο τους, χωρίς την παρουσία τρίτων (τα άτομα της ασφάλειάς τους ήταν σε παρακείμενα τραπέζια και στη γύρω περιοχή).

Η πληροφορία δημοσιεύεται, για να έχουμε το νου μας, για το ενδεχόμενο η συζήτηση του πρέσβη της χώρας που απειλεί ευθέως την Ελλάδα, με τον πρέσβη της χώρας που είναι σύμμαχος της πατρίδας μας, να αφορά τα εθνικά μας συμφέροντα, στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι οι διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας και του Ισραήλ διαταράχθηκαν και δεν έχουν επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα μετά την υπόθεση του πλοίου Mavi Marmara.

Σ.Κ.

(https://infognomonpolitics.gr/)

Post a Comment

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

"Πολλά είναι αυτά που λέγονται και δεν γίνονται, πολλά είναι επίσης αυτά που γίνονται και δεν λέγονται"