«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η όμορφη Πομάκα που αναστάτωσε τη Μουφτεία Ξάνθης


Πρόκειται σίγουρα για το πρόσωπο των ημερών στη γειτονική Ξάνθη καθώς άθελα της απασχόλησε τόσο τον τοπικό όσο και τον πανελλήνιο Τύπο, ο οποίος ασχολήθηκε μαζί της λόγω μιας προσωπικής της υπόθεσης στην οποία φέρεται πως εμπλέκεται και ο Τοποτηρητής Μουφτής Ξάνθης.

Ο λόγος για την όμορφη Πομάκα από την Ξάνθη, Φιλίζ Αλή, το όνομα της οποίας ανακατεύτηκε σε ένα ούτε λίγο ούτε πολύ κατασκοπευτικό και πολιτικό θρίλερ ύστερα από μια «διαρροή» σε έναν ψεύτικο –μάλλον- λογαριασμό στο facebook.

Σύμφωνα με τις διαρροές αλλά και τα όσα καταγγέλλει πλέον επώνυμα και η Φιλίζ Αλή σήμερα στη «Φωνή της Ροδόπης», η ίδια διατηρούσε επί 1,5 χρόνο ερωτική σχέση με τον Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης κ. Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, σχέση που έφτασε στο αποκορύφωμα της με την εγκυμοσύνη της και τελικά την έκτρωση που έκανε στις 8 Νοεμβρίου 2019 κατόπιν «πιέσεων» που δέχθηκε.

Τα όσα γράφηκαν φυσικά ξεφεύγουν κατά πολύ από τα στενά όρια μιας αποκλειστικά προσωπικής σχέσης καθώς στην υπόθεση ανακατεύτηκαν από ΜΜΕ και ιστολόγια το ΥΠΕΞ, οι ελληνικές και τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες, ο ψευδομουφτής Μετέ μέχρι και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή την παρουσία της στην υπογραφή κοινής διακήρυξης Μητροπολιτών και Μουφτήδων ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία που έλαβε μέρος στην Αλεξανδρούπολη στις 28 Νοεμβρίου.

Οι χαρακτηρισμοί δε, που αποδόθηκαν στην ίδια τη Φιλίζ Αλή, παρεμπιπτόντως αρκετά γνωστή στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης καθώς ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος τόσο στις πρόσφατες όσο και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, αγγίζουν άνετα τα όρια της επιστημονικής φαντασίας.


Διαβάσαμε λοιπόν ότι η ίδια είναι «βαλτή» του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ ενώ την χαρακτήρισαν έως και «Μάτα Χάρι» καθώς και «όργανο» σε επιχείρηση της τουρκικής ΜΙΤ με σκοπό να «παγιδεύσει» και να πλήξει το κύρος του Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ.

Τα κατασκοπευτικού τύπου δημοσιεύματα ωστόσο δεν σταματούν εδώ καθώς διαβάσαμε επιπλέον ότι ή ίδια έλαβε αρκετές χιλιάδες ευρώ από την ΕΥΠ για να κάνει έκτρωση ενώ κάποιοι άλλοι έγραψαν ότι πήρε και άλλα χρήματα προκειμένου να «εξαφανιστεί» από την Ξάνθη για να μην «κελαηδήσει» περισσότερο.

Η ίδια σπάει τη σιωπή της για πρώτη φορά και μιλά στη «Φωνή της Ροδόπης» μιας και όπως δηλώνει θέλει να αποκαταστήσει την αλήθεια γύρω από το όνομα της.


«Δεν με ενδιαφέρουν τα πολιτικά τους παιχνίδια», θα μας πει, για να προσθέσει ότι «ούτε πάρε δώσε με το τουρκικό Προξενείο έχω, ούτε βαλτή του Μετέ είμαι και ούτε φυσικά της ΜΙΤ. Τον κ. Μετέ δεν τον έχω συναντήσει ποτέ από κοντά στη ζωή μου και αν τον είχα συναντήσει σίγουρα θα είχαν φωτογραφίες μου μαζί του. Όλα αυτά που γράφονται σαφώς και δεν ισχύουν».

Τη ρωτήσαμε για την φερόμενη σχέση της με τον Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης και αν τα όσα γράφονται περί αυτής ισχύουν με την ίδια να απαντά κατηγορηματικά πως «ναι είχα σχέση μαζί του τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Είχαμε φτάσει στο σημείο μάλιστα σχεδόν να συζούμε μαζί σε σπίτι που νοικιάζαμε στην Ξάνθη ενώ έμεινα και δύο φορές έγκυος. Την πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2019 όποτε και απέβαλλα και τη δεύτερη το Νοέμβριο όποτε και αναγκάστηκα να κάνω έκτρωση κατόπιν πιέσεων που δέχθηκα από τον Μπιλάλ Καρά Χαλήλ».

Ζητώντας να μας ξεκαθαρίσει με ποιο τρόπο εξαναγκάστηκε σε έκτρωση, μας διευκρινίζει ότι «έχω χάσει τον πατέρα μου, δεν έχω αδέρφια και είμαι άνεργη χωρίς κάποιο εισόδημα. 

Δεν είμαι σε θέση αυτή την περίοδο να συντηρήσω ένα παιδί και ο Μπιλάλ δεν είχε την πρόθεση να βοηθήσει. Αν είχα δουλειά θα το κρατούσα και θα το μεγάλωνα μόνη μου χωρίς καν να τον ενημερώσω ότι είναι δικό του παιδί».

«Αυτή είναι η αλήθεια», προσθέτει χαρακτηριστικά, αναρωτώμενη ταυτόχρονα «ποια μάνα πληρώνεται για να ρίξει το παιδί της; Γιατί τα γράφουν όλα αυτά για μένα και με εμπλέκουν με τέτοιο τρόπο στα παιχνίδια τους;».

Η Φιλίζ Αλή μας δηλώνει ότι, μετά τα όσα έγιναν, η ίδια δεν μπορεί πλέον να βρει δουλειά στην Ξάνθη ενώ καταθέτει την πρόθεση της να προσφύγει σε δικηγορικό γραφείο προκειμένου να σταματήσει, μέσω της νομικής οδού πλέον, την παραφιλολογία γύρω από το πρόσωπο της.

«Έχω ντοκουμέντα για όσα ισχυρίζομαι και δεν πρόκειται να επιτρέψω άλλο να σπιλώνουν το όνομα μου», μας λέει καταλήγοντας η όμορφη Πομάκα.

Post a Comment

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

"Πολλά είναι αυτά που λέγονται και δεν γίνονται, πολλά είναι επίσης αυτά που γίνονται και δεν λέγονται"