«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ; 

The Jerusalem Post> Η Ρωσία διέταξε το Εβραϊκό Πρακτορείο (Jewish Agency) να σταματήσει να δραστηριοποιείται στη χώρα


Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εβραϊκό -μη κερδοσκοπικό οργανισμό- που έχει σκοπό να "διασφαλίζει ότι οι Εβραίοι θα αισθάνονται έναν άρρηκτο δεσμό τόσο μεταξύ τους όσο και με το Ισραήλ, ανεξάρτητα από το πού ζουν στον κόσμο"

Η ρωσική κυβέρνηση διέταξε το Jewish Agency (Εβραϊκό πρακτορείο), τον μεγαλύτερο εβραϊκό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει σκοπό να «διασφαλίζει ότι οι Εβραίοι θα αισθάνονται έναν άρρηκτο δεσμό τόσο μεταξύ τους όσο και με το Ισραήλ, ανεξάρτητα από το πού ζουν στον κόσμο», να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες του εντός της Ρωσίας, όπως αποκαλύπτει η The Jerusalem Post.

Η εντολή δόθηκε μέσω επιστολής που ελήφθη από τη ρωσική κυβέρνηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Αξιωματούχοι του Jewish Agency επιβεβαίωσαν την ύπαρξη της επιστολής, αλλά δεν σχολίασαν την απάντηση που εξετάζεται να δοθεί, επί του παρόντος, από τα γραφεία του οργανισμού στην Ιερουσαλήμ σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

«Στο πλαίσιο των εργασιών της αντιπροσωπείας του Εβραϊκού Πρακτορείου στη Ρωσία, περιστασιακά απαιτείται να κάνουμε ορισμένες προσαρμογές, όπως απαιτείται από τις αρχές», ανέφερε το πρακτορείο απαντώντας σε ερώτηση της Post. 

«Οι επαφές με τις ρωσικές αρχές είναι αδιάλειπτες, με στόχο να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας σύμφωνα με τους κανόνες που θέτουν οι αρμόδιοι φορείς. Ακόμα και στις μέρες μας συνεχίζεται να γίνεται τέτοιος διάλογος».

Ισραηλινο-ρωσική ένταση

Η εντολή έρχεται εν μέσω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας σχετικά με τη στάση της Ιερουσαλήμ ως προς τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και την πολιτική της να στέκεται στο πλευρό του Κίεβου και του μαχόμενου ηγέτη του, Volodymyr Zelensky. 

Τη Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε απαράδεκτα τα χτυπήματα στη Συρία, για τα οποία έχει κατηγορηθεί το Ισραήλ και ζήτησε την άνευ όρων παύση των επιθέσεων.

Η ρωσική εντολή που αναγκάζει την Εβραϊκή Υπηρεσία να σταματήσει να δραστηριοποιείται στη Ρωσία αποτελεί δραματική εξέλιξη ως προς τις διμερείς σχέσεις και θα μπορούσε να υπονομεύσει άμεσα την ικανότητα των Ρώσων Εβραίων να μετακινούνται προς το Ισραήλ, ακολουθώντας την παράδοση του aliyah (ορίζεται ως «η πράξη της ανάβασης» -δηλαδή, προς την Ιερουσαλήμ- «κάνοντας αλιγιά», μεταβαίνοντας δηλαδή προς τη Γη του Ισραήλ που είναι μία από τις πιο βασικές αρχές του Σιωνισμού). 

Χιλιάδες από αυτούς έχουν ήδη τελειώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για το aliyah και περιμένουν να πραγματοποιηθούν πτήσεις προς το Ισραήλ, αλλά οι κυρώσεις στη Ρωσία έχουν κάνει τις περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να έχουν σταματήσει να πετούν στη χώρα και ως εκ τούτου, εξήγησαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι, οι συγκεκριμένοι Εβραίοι έχουν «κολλήσει» στο Ρωσία.

Εβραϊκό πρόβλημα στη Ρωσία

Ανώτερες πηγές από την εβραϊκή κοινότητα της Ρωσίας είπαν στην Post ότι «άνθρωποι της εβραϊκής κοινότητας αισθάνονται το Σιδηρούν Παραπέτασμα να έχει ανοίξει για εκείνους και φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τη χώρα». 

Σύμφωνα με μια πηγή, (ΣΧΟΛΙΟΝ: ΑΟΡΑΤΗ) «ορισμένοι Εβραίοι έχουν πει ότι οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να τους συλλάβουν και ότι φοβούνται για τη ζωή τους». 

Ένας από τους κύριους στόχους του Jewish Agency είναι η προώθηση και η διευκόλυνση του aliyah από τις εβραϊκές κοινότητες σε όλο τον κόσμο. 

Εάν δεν μπορέσει να δρασηριοποιείται στη Ρωσία, θα είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια που οι προσπάθειες του aliyah απαγορεύονται στη χώρα.

https://kourdistoportocali.com

Post a Comment

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

"Πολλά είναι αυτά που λέγονται και δεν γίνονται, πολλά είναι επίσης αυτά που γίνονται και δεν λέγονται"