«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Τζότζεφ Σίσκο: «…το αίμα μου είχε υποστεί δηλητηριασμό από το Κυπριακό…»

Από το 1952, ο πράκτορας τότε της CIA Τζότζεφ (Τζο) Σίσκο άρχισε να ασχολείται με το Κυπριακό ζήτημα!… μέχρι και το 1974 οπότε επετεύχθη ο διμελισμός του νησιού!…. και όπως ο ίδιος μου δήλωσε μετά την απόβαση!

«το αίμα μου είχε υποστεί δηλητηριασμό από το Κυπριακό, όταν ακόμα ήμουν ένας πολύ νέος πράκτορας της CIA, με διπλωματική κάλυψη….».

Ο Σίσκο ήταν ο άνθρωπος που εξουσιοδοτήθηκε από τον ναύαρχο Γκαίηλερ να πείσει τον Ιωαννίδη, πολύ πριν εκδηλωθεί το πραξικόπημα κατά του Μακάριου, ότι ο διαμελισμός της Κύπρου θα έφερνε την Ανατολική Θράκη και τα παράλια της Μικράς Ασίας πάλι στην Ελλάδα!….

Τις επαφές με τον Ιωαννίδη είχε αναλάβει με την κάλυψη του Σίσκο ο σταθμάρχης της CIA στην Ελλάδα-Αθήνα.

Ο Τζο Σίσκο ήταν ο άνθρωπος που συνέταξε την περιβόητη επιστολή Τζόνσον με την οποία αποσοβήθηκε η επέμβαση των Τούρκων στις αρχές της δεκαετίας του ’60…

Ο Τζο Σίσκο όμως ήταν εκείνος ( με εντολή των ΕΒΡΑΙΩΝ) που εμπόδισε τον Αμερικανό Πρόεδρο το 1974 να συντάξει…καινούργια επιστολή, για να επιτύχει τον διαμελισμό του νησιού!…..

Διά Κόσμος Ελλάς
20/07/2019
Αθανάσιος Στριγάς
Β’ Τόμος



Post a Comment

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

"Πολλά είναι αυτά που λέγονται και δεν γίνονται, πολλά είναι επίσης αυτά που γίνονται και δεν λέγονται"