NSA: Σχέδια δολοφονίας ευρωπαίων ηγετών...
NSA: Σχέδια δολοφονίας ευρωπαίων ηγετών που είχαν τις απόψεις του Σαρλ Ντε Γκωλ, περί Κράτους-Έθνους στην Ευρώπη
Στην Γερμανική λουτρόπολη Μπαντεν-Μπάντεν στις 19 Σεπτεμβρίου 1984, τριάντα μέλη της «Τριμερούς Επιτροπής» συγκεντρώθηκαν υπό την προστασία του αναπληρωτή Διευθυντή Τζώρτζ Φράκλιν.
Ο Τζιοβάνι Ανιέλι, ο Αρχιστράτηγος του ΝΑΤΟ, ο Γεν. Γραμματέας, ο Μονσινίορ Βιλώ, Γραμματέας του ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, ο Αρχηγός –Αναπληρωτής της NSA με τον βοηθό του, ο Αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών του ΝΑΤΟ, ο Αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ο Φραντς Γιόζεφ Στράους και πολλοί άλλοι…..
Το κυρίως θέμα που απασχόλησε την συγκέντρωση, ήταν οι ΕΥΡΩΠΑΪΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ που διατηρούσαν ακόμη τις Ντεγκωλικές απόψεις του ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΘΝΟΥΣ!.....
Αθανάσιος Στριγάς
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ
2ΟΣ ΤΟΜΟΣ
Το τέλος της δυναστείας των Στράους
Της Ευρυδικης Μπερση
Όπως η Βιέννη επιδεικνύει με υπερηφάνεια τη μουσική δυναστεία των Στράους, έτσι και το Μόναχο φαινόταν κάποια εποχή ότι θα αποκτήσει τη δική του πολιτική δυναστεία των Στράους. Όμως, τα παιδιά του Φραντς Γιόζεφ Στράους, του πολιτικού που σημάδεψε όσο κανείς άλλος τη μεταπολεμική Βαυαρία, τα θαλάσσωσαν οικτρά.
Ο γιος του Στράους, Μαξ, βρίσκεται από πέρυσι στη φυλακή, εκτίοντας τριετή ποινή γιατί εισέπραττε μίζες χωρίς να πληρώνει φόρους. Την Παρασκευή έκλεισε οριστικά η τελευταία ελπίδα πολιτικού μέλλοντος και για την κόρη του, τη Μόνικα Χοενμάγιερ, που υπέβαλε την παραίτησή της από το υπουργείο Πολιτισμού της Βαυαρίας. Η Χοενμάγιερ εθεωρείτο ταλαντούχος και προαλειφόταν για το πανίσχυρο αξίωμα της πολιτειακής πρωθυπουργού της Βαυαρίας, όταν ο τωρινός πρωθυπουργός, Εντμουντ Στόιμπερ, εγκατέλειπε το Μόναχο για να συμμετάσχει σε ενδεχόμενη συντηρητική ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο Βερολίνο. Το αξίωμα αυτό το κατείχε επί δέκα χρόνια ο εξαιρετικά δημοφιλής πατέρας της, ο λεγόμενος και «εκλεγμένος μονάρχης» της Βαυαρίας.
Μετά τον θάνατο της μητέρας της σε αυτοκινητικό, το 1984, η ίδια δρούσε ουσιαστικά ως πρώτη κυρία και συνεργάτιδα, συνοδεύοντας τον Στράους παντού, έως τον δικό του θάνατο, το 1988. Παρότι είχε κάθε πλεονέκτημα στο ξεκίνημα, η πορεία της στην κυβέρνηση του μεγαλύτερου γερμανικού κρατιδίου ήταν σκέτη αποτυχία.
Στο υπουργείο Πολιτισμού, η Χοενμάγιερ κατηγορήθηκε ότι έκανε έργα προς όφελος φίλων της, διαιωνίζοντας το σύστημα των «amigos» (φίλων) που είχε χαρακτηρίσει τη διακυβέρνηση του πατέρα της. Ως πρόεδρος του βαυαρικού Συντηρητικού κόμματος (CSU) στο Μόναχο, η Χοενμάγιερ αναμίχθηκε σε ένα σκάνδαλο πλαστογράφησης ταυτοτήτων μελών, που είχε στόχο να επηρεάσει τις εσωκομματικές εκλογές. Φημολογείται ότι ίσως ο πολιτειακός πρωθυπουργός Στόιμπερ τη στήριζε παρά τις διαδοχικές δυσκολίες, διότι εκείνη μπορεί και να είχε στοιχεία εις βάρος του από τότε που ο νεαρός Στόιμπερ άρχιζε την καριέρα του στο πλάι του πατέρα της.
Ο Στόιμπερ έχει αποστασιοποιηθεί από τις μεθόδους διακυβέρνησης του Στράους και η υπόθεση αυτή παραμένει στη σφαίρα των ισχυρισμών, που είναι τελείως αδύνατο να τεκμηριωθούν. Αντίθετα, υπάρχουν άφθονα στοιχεία ότι, πέρυσι, η Χοενμάγιερ απείλησε όλη την κομματική ηγεσία του Μονάχου πως θα βγάλει στη φόρα τα άπλυτα της προσωπικής τους ζωής. Σύμφωνα όχι με μία ή δύο αλλά με οκτώ ίδιες μαρτυρίες, όταν τα κομματικά στελέχη τής ζήτησαν ευθύνες για το σκάνδαλο της πλαστογράφησης των ταυτοτήτων, εκείνη παρουσίασε ένα γαλαζοπράσινο ντοσιέ και τους είπε «εδώ έχω κάτι για τον καθένα σας». Αυτό σήμανε τη λήξη της κομματικής της καριέρας. Τώρα, εγκατέλειψε και το υπουργείο, καθώς από τις δικαστικές καταθέσεις για την υπόθεση της πλαστογράφησης αρχίζει να διαφαίνεται ότι εκείνη ήταν ο ιθύνων νους.
Και ο Φραντς Γιόζεφ Στράους είχε μελανά σημεία στην καριέρα του, εκ των οποίων το γνωστότερο ήταν η «υπόθεση Σπίγκελ», το 1962. Τότε, ως ομοσπονδιακός υπουργός Αμυνας, είχε κλείσει το περιοδικό «Σπίγκελ» και είχε στείλει στη φυλακή τους διευθυντές επειδή είχαν επικρίνει τους αμυντικούς σχεδιασμούς του.
Οι αυταρχικές τάσεις του Στράους είχαν προξενήσει σημαντικές αντιδράσεις και ο καγκελάριος Αντενάουερ είχε υποχρεωθεί να τον απομακρύνει από την κυβέρνηση. Παρά τον βυζαντινισμό, τον νεποτισμό και την αδιαφάνεια που χαρακτήριζε τη διακυβέρνησή του στη Βαυαρία, όμως, ο Στράους είχε επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα στον οικονομικό τομέα και είχε πιάσει τη φλέβα της βαυαρικής επαρχίας, που τον λάτρευε και εξακολουθεί να τον λατρεύει.
Στον κύκλο των στενών συνεργατών του Στράους περιλαμβανόταν και ο διάσημος για την ανάμιξή του σε πάμπολλα σκάνδαλα, έμπορος όπλων, Καρλ Χάιντς Σράιμπερ. Ο Σράιμπερ ήταν που έδωσε στον Μαξ Στράους μίζα 5,2 δισ. μάρκων για τη μεσολάβησή του σε συμφωνία όπλων, για την οποία ο υιός Στράους βρίσκεται τώρα στη φυλακή.
Ίσως κάτι ήξερε το τρίτο παιδί της οικογένειας, ο οικονομολόγος Γκέοργκ Στράους, αδελφός του Μαξ και της Μόνικα, που εξαρχής αποφάσισε να κρατηθεί μακριά από την πολιτική.
Ο Στράους πράκτορας των Αμερικανών;
Εκατό χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την γέννηση του Βαυαρού Χριστιανοκοινωνιστή πολιτικού Φραντς Γιόζεφ Στράους. Ένας ερευνητής διατείνεται ότι υπήρξε πράκτορας των Αμερικανών στον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Υπήρξε ο Φραντς Γιόζεφ Στράους πράκτορας αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο; Αυτό ισχυρίζεται ο νομικός και πανεπιστημιακός Ενρίκο Μπρίσα σε μια επιστημονική έρευνα την οποία δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την έρευνα «ανακαλύφθηκαν νέοι φάκελοι του τότε υπουργείου για την Κρατική Ασφάλεια της Ανατολικής Γερμανίας καθώς και των μυστικών υπηρεσιών της Ομοσπονδιακής Γερμανίας για μέχρι τώρα άγνωστες ενδείξεις σχετικά με μια πιθανή διασύνδεση του Στράους με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ». Ανάμεσα σε άλλους ισχυρισμούς, ο ερευνητής δηλώνει πως ο Στράους τον Οκτώβριο του 1944 παρέδωσε μυστικά έγγραφα στους Αμερικανούς που αφορούσαν την αεροπορική άμυνα πόλεων στη νότια Γερμανία όπως το Βίρτζμπουργκ.
Ο Στράους φέρεται να συναντήθηκε με αξιωματούχους του Γραφείου Στρατηγικών Υπηρεσιών (Office of Stragetic Services) στην περιοχή Αγία Μαργαρίτα που βρίσκεται στα σύνορα με την Ελβετία.
Αμφιβολίες από το Spiegel
Εντούτοις το περιοδικό Spiegel αμφισβητεί τα νέα αυτά δεδομένα επικαλούμενο ανάμεσα σε άλλους τους ιστορικούς Γιούργκεν Χάιντεκινγκ και Κρίστοφ Μάουχ οι οποίοι μελέτησαν, όπως γράφει, τα πρωτότυπα έγγραφα του Γραφείου Στρατηγικών Υπηρεσίων (Office of Stragetic Services) και δεν συνάντησαν το όνομα του Φραντς Γιόζεφ Στράους.
Ο Τόμας Κρίγκερ, Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Εκπαίδευσης μιλώντας στην εφημερίδα Welt am Sonntag δήλωσε ότι «μετά από ενδελεχή έλεγχο αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε την μελέτη διότι δίνει μια νέα εικόνα για μια άγνωστη πλευρά ενός σημαντικού προσώπου».
Ακόμα το Spiegel συμπληρώνει πως ο συγγραφέας της έρευνας Ενρίκο Μπρίσα ισχυρίζεται ότι «οι ενδείξεις δεν αποδεικνύουν ότι ο Στράους ήταν πράκτορας αλλά δεν το αποκλείουν».
Μαρία Ρηγούτσου /
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!