«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Με επιδότηση της Τουρκίας τα παράνομα τζαμιά στην Αθήνα και οικονομική στήριξη στον Σύριζα!...


Επειδή πολύ μελάνι χύθηκε και μά­λιστα με διθυραμβικό τρόπο από τα συστημικά μέσα μαζικής παρα­πληροφόρησης για την νομιμοποίηση, κυριολεκτικά στα μουλωχτά, τριών τζα­μιών στην ευρύτερη περιοχή της Αθή­νας, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Όλα αυτά τα παπαγαλάκια της δήθεν ενημέρωσης, που επιχαίρουν ή μάλλον πανηγυρίζουν για την άδεια που έδωσε η Ελληνική Πολιτεία, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, για την λειτουργία των συγκεκριμένων ευκτήριων οίκων και των άλλων 18 που θα αναγνωριστούν οσονούπω, αγνο­ούν ή παρασιωπούν την βασική παράμε­τρο του θέματος, που ανέδειξαν με τό­σα κολακευτικά σχόλια.

Η χρηματοδότησή τους όπως και η ε­πιδότηση της σίτισης και της «φιλοξε­νίας» των περισσοτέρων μουσουλμά­νων εποικιστών που καταφτάνουν κα­θημερινά από τα μικρασιατικά παρά­λια, γίνεται από την Άγκυρα. Για την ακρίβεια, από την Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (ΤΙΚΑ) που υπάγεται απευθείας στον (νεο)οθωμανιστή πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, η οποία έχει ετήσιο επί­σημο προϋπολογισμό της τάξεως των 1,5 δισ. δολαρίων και «κρυφό ταμείο» που ξεπερνά τα 12 δισ. δολάρια.

Τα μέλη της, που στην πλειοψηφία τους είναι ευρωπαιο-αναθρεμμένοι ή αμερικανο-σπουδαγμένοι πράκτορες της ΜΙΤ, έχουν αναλάβει με το πρόσχημα της προστασίας της οθωμανικής κλη­ρονομιάς, να δημιουργήσουν δίκτυο υποστηρικτών του μεγαλοϊδεατισμού του Ταγίπ Ερντογάν, σε περιοχές της Ασίας, της Βόρειας Αφρικής και κυρίως των Βαλκανίων.

Από τα κονδύλια που προέρχονται τόσο από επιχορηγήσεις του τουρκικού κράτους όσο κυρίως από ρευστό που διαθέτουν άφθονο οι επιχειρηματίες – φίλοι του σουλτάνου, που έχει την έδρα του στο περίφημο Σεράι στα υψίπεδα της μικρασιάτικης στέπας, τα περισσό­τερα διατίθενται για την ενίσχυση υπό­γειων δραστηριοτήτων, με το πρόσχη­μα της διάδοσης της θρησκείας του προφήτη.

Σιαμαίοι ΤΙΚΑ και Μουσουλμανική Αδελφότητα

Ως «βιτρίνα», φυσικά, η ΤΙΚΑ, που συνεργάζεται μόνο με τουρκικές εται­ρείες, έχει αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία εκατοντάδων μουσουλμανι­κών σχολείων σε Σκόπια, Κόσοβο, Αλ­βανία και τελευταία και στο Μαυροβού­νιο. Παράλληλα, συνεχίζει την αναστήλωση δεκάδων τζαμιών που παραπέ­μπουν στην περίοδο της οθωμανοκρατίας, ενώ δίδει «ζεστό χρήμα» για την α­νέγερση άλλων στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, την Παλαιστίνη και φυ­σικά την Βαλκανική Χερσόνησο.

Με χρήματά της και μέσω της «Μου­σουλμανικής Αδελφότητας», που δια­τηρεί δεσμούς με το Ισλαμικό Χαλιφάτο, και δεν έχουν διαψευσθεί μέχρι στιγμής, το αντίθετο μάλιστα, όπως τεκμαίρεται, με την συμμετοχή πολλών μελών της Μ.Α. στις τάξεις των τζιχαντιστών, επι­δοτούνται δεκάδες χιλιάδες μουσουλ­μάνοι στα κράτη που προαναφέραμε, για την ίδρυση καταστημάτων έως και την αγορά τρακτέρ, αιγοπροβάτων και βοοειδών. Το ανησυχητικό είναι ότι στελέχη της έχουν εγκατασταθεί εδώ και καιρό στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, επιδιώκο­ντας με τον πακτωλό ευρώ που διαθέ­τουν, να δημιουργήσουν μόνιμους ισλαμικούς θύλακες εντός του ελληνικού ε­δάφους.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσονται όσοι απορούν «μα, πού βρίσκουν χρή­ματα οι λαθρομετανάστες για να πλη­ρώνουν ξενοδοχεία, να κυκλοφορούν με πανάκριβα κινητά και τάμπλετ και να αγοράζουν καινούργια ρούχα, έστω και από τα “κινέζικα” της οδού Αχαρνών;».

Η απάντηση είναι ότι όλα σχεδόν τα λειτουργικά έξοδα των δήθεν απελπι­σμένων «παράτυπων προσφύγων» κα­λύπτονται από τα όργανα της Άγκυρας, που κατοικοεδρεύουν στο Λεκανοπέδιο, ενώ τα νήματά τους απλώνονται πλέον και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα στελέχη των συγκεκριμένων υπη­ρεσιών της γείτονος χώρας διαθέτουν διασυνδέσεις και στο επίσημο Ελληνι­κό κράτος, σε ανώτατο μάλιστα επίπε­δο.

Ήδη, έχουν καταγραφεί συναντήσεις τους με υπουργούς και αξιωματούχους της σημερινής κυβέρνησης – γιουσουφάκι, όπως και με άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου με τα οποία έ­χουν αναπτύξει και «εμπορικές συναλ­λαγές».

Η «Αυτόνομη Θράκη»

Τον ρόλο του «προξενητή» για το συ­νοικέσιο που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετα­ξύ των (νεο)τούρκων και μελών του κυ­βερνητικού επιτελείου έχει αναλάβει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τέως αρχηγός του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ προπομπού του DEB, Αχμέτ Χατζηοσμάν. Πρόκειται για ορκισμένο ανθέλληνα, που παραταύτα διατηρεί στενές σχέ­σεις με τους πρώην συντρόφους του στην Χαριλάου Τρικούπη, που έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν στην πλειοψηφία τους υπουργοποιηθεί ή στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό.

Ο Χατζηοσμάν δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο πρόσωπο, αφού είναι ο εμπνευστής του σχεδίου «Αυτόνομη Θράκη», που προβλέπει την καντονοποίηση της περιοχής. Ιδιαίτερα την διαδρομή Κομοτηνή - Άγκυρα, την κάνει πιο συχνά απ’ ότι έ­νας εργαζόμενος στην Κολιάτσου, που δουλεύει στο Παγκράτι. Για παράδειγμα, την ώρα που ο ελλη­νόφωνος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έβλεπε τον άνευ ουσίας ποδοσφαι­ρικό αγώνα της χώρας μας με την Τουρ­κία στην Κωνσταντινούπολη, ο Χατζηο­σμάν περιφερόταν στον προθάλαμο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, βγάζοντας φωτογραφίες με μέλη του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης).

Στην κάμερα του κινητού του πόζαραν οι περισσότεροι βουλευτές του Α­ΚΡ που προέρχονται από την Δυτική Θράκη, όπως ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, που γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Μεταξύ αυτών και ο αποδεδειγμένα ανθέλληνας, πρώην Έλληνας υπήκοος, Χαλίτ Ερέν, που είναι ο γενικός διευθυ­ντής του «Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού» (IRCICA), το οποίο αποτελεί στην ου­σία, παράρτημα των μυστικών υπηρε­σιών της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκε­κριμένο είχε αφαιρεθεί από τον Οκτώ­βριο του 1982, η Ελληνική ιθαγένεια, για λόγους εθνικής ασφάλειας, που πα­ραμένουν, όπως μάθαμε, σε πλήρη ι­σχύ.

Παραταύτα, έχει επισκεφτεί την Ξάν­θη και την Κομοτηνή, καθώς και τους δημάρχους των μειονοτικών περιο­χών, κυρίως αυτών της Μύκης και Αρ- ριανών, ουκ ολίγες φορές, κυριολεκτι­κά «κάτω από την μύτη» και το βλέμμα των Ελληνικών αρχών. Μόνο σε μια περίπτωση του επιτρά­πηκε κανονικά η είσοδος για «ανθρωπι­στικούς λόγους», όταν βρισκόταν στα πρόθυρα του θανάτου η μητέρα του, στην Ραγάδα του Νομού Ροδόπης.

Τις άλλες φορές εισήλθε και εξήλθε χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς, είτε συ­νοδεύοντας Τούρκους αξιωματούχους, όπως τον αντιπρόεδρο Μπουλέντ Αρίντς, είτε με την προσωπική του συνοδεία, προκειμένου να συναντήσει τους «ψευτομουφτήδες» της περιοχής. Τελευταία, πάντως, έχει πυκνώσει τις επαφές του εντός και εκτός του Ελ­ληνικού εδάφους, με τους μουσουλμά­νους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά α­πό την Ροδόπη και Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσεΐν, που έχει εκλεγεί στον Νομό Ξάν­θης. Προκειμένου δε να μην προκαλέσουν περαιτέρω αντιδράσεις, οι τέσσερίς τους κλείνουν ραντεβού στην οικία του νομάρχη Ανδριανούπολης Αλή Σαχάν, όπου συχνά βρίσκουν εκεί να τους περι­μένει και ο Τούρκος πρόξενος της Κομο­τηνής Αλή Ριζά Ακιντζί.

Καλά πληροφορημένοι κύκλοι ανα­φέρουν ότι κατά την επίσκεψη Τσίπρα και τις αβρότητες που αντήλλαξε με τον Τούρκο ομόλογό του Νταβούτογλου, έ­γινε προσπάθεια να νομιμοποιηθεί και ο ρόλος του Ερέν που άτυπα τον αποκαλούν «διοικητή της Δυτικής Θράκης», λόγω των προσβάσεων που διαθέτει στην γνωστή ανθελληνική οργάνωση «Αλληλεγγύη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» και των σημαντικών χρηματι­κών ποσών που διαθέτει για την προβο­λή της τουρκικής ταυτότητας στην ακριτική περιοχή.

Στο παρά πέντε, κυριολεκτικά, απο­φεύχθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ερέν, παρουσία μάλιστα του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχ­μέτ Μετέ, του προέδρου της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Θράκης» Αχμέτ Κουρτ (πρώην πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ), του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομο­σπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης Χα­λίτ Χαμπίπογλου και φυσικά του Ντα­βούτογλου.

Αντικείμενό της θα ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκαθίδρυση κλίμα­τος συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και της μειονότητας, που θα περιλάμβανε την χορήγηση καθε­στώτος διευρυμένης αυτονομίας στην Δυτική Θράκη.

Στήριξη στον Τσίπρα από την Τουρκία

Ως αντάλλαγμα η Τουρκία θα δεσμευ­όταν ότι όλοι οι μουσουλμάνοι βουλευ­τές, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του «Ποτάμι» Αχμέτ Ιλχάν, θα στήριζαν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, η οποία διαθέτει την εύθραυστη πλειοψηφία των 153 εδρών.

Ο τελευταίος, που πέρασε ένα φεγγά­ρι από την Ν.Δ. πριν μεταπηδήσει στην Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και μετά στην ΔΗΜΑΡ του Φώ­τη Κουβέλη, τελικά βρήκε πολιτική στέ­γη στο απόκομμα του «Μπομπολανθρώπου» Σταύρου Θεοδωράκη. Ο Ιλχάν που συνεργάζεται στενά με τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυ­τικής Θράκης και μάλιστα είχε υποστη­ρίξει για την θέση του προέδρου τον Τανέρ Μουσταφάογλου, έχει αναπτύξει έντονη ανθελληνική δράση.

Πρόσφατα τάχθηκε, με την ιδιότητα του δικηγόρου που την απέκτησε ως μαθητευόμενος σε δικηγορικό γραφείο πρώην πολιτευτή της Ν.Δ., στο πλευρό μουσουλμάνου δασκάλου που αρνήθηκε να κάνει γιορτή στο σχολείο του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ εί­ναι «αδελφικός φίλος» με τον Μουεζίνο­γλου.

Όσο για το σωματείο αλληλεγγύης που έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη κτίριο ιδιοκτησίας του τοπικού κλιμακίου της ΜΙΤ, χρηματοδοτείται αφειδώς από το τουρκικό κράτος, ενώ εκπροσω­πείται και στην ΤΙΚΑ που θέλει να «ανα­βιώσει το οθωμανικό μεγαλείο»… Για τους διαπρύσιους κήρυκες της ελ­ληνοτουρκικής φιλίας πρέπει να θυμί­σουμε την υπονομευτική προσπάθεια που ασκεί ο Σύλλογος Επιστημόνων της Μειονότητας, ο οποίος ουσιαστικά δεν διοικείται από τον Ετζεβίτ Εμίν, λογιστή από τον Ίασμο αλλά από τον άνθρωπο του «βαθέως τουρκικού κράτους», Ιλκέρ Τσαβούσογλου.

Κι αυτός εμπλέκεται στην υπόθεση της αναγνώρισης των τζαμιών μέσω των προσβάσεων στο περιβάλλον της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αναστασίας («CIAS», σύμφωνα με τους Κυπρίους για τον ρό­λο που έπαιξε υπέρ της αποδοχής του σχεδίου Ανάν) Αναγνωστοπούλου, η ο­ποία θεωρείται ότι συνέβαλε αποφασι­στικά για να εκδοθούν άδειες λειτουρ­γίας για τα πρώτα τρία τζαμιά.

Όσο για τους πανηγυρισμούς της Ά­γκυρας, αντηχούν ακόμη στα γραφεία των δημοσιογραφικών και τηλεοπτικών συγκροτημάτων της χώρας μας, που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το γεγονός «ως πρώτο βήμα για την απόκτηση δι­καιωμάτων από τους μουσουλμάνους που δεν ανήκουν στην μειονότητα».

Βέβαια, τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη, αφού οι Ευρωπαϊκές χώρες θέ­λουν να μετατρέψουν την χώρα μας σε τελικό προορισμό για τους απανταχού της γης ισλαμιστές φονταμενταλιστές, δημιουργώντας ακόμη και στρατόπεδα τύπου «Γκουαντάναμο» σε κάποιο Ελλη­νικό νησί.

Πολύ φοβόμαστε ότι δεν απέχει η ημέρα που θα επιβεβαιωθούμε για ακόμη μια φορά!

Γ. ΦΡΑΓΚΟΣ

Post a Comment

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

"Πολλά είναι αυτά που λέγονται και δεν γίνονται, πολλά είναι επίσης αυτά που γίνονται και δεν λέγονται"