Δέκα καταζητούμενοι για τις δολοφονίες Ισαάκ - Σολωμού από την Ιnterpol - Δεν συλλαμβάνονται διότι είναι ΕΒΡΑΙΟΙ!... ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
Ιδού οι 10 καταζητούμενοι για τις δολοφονίες Ισαάκ - Σολωμού
Έχουν περάσει 25 χρόνια μετά τη δολοφονία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού και οι δράστες όχι μόνο κυκλοφορούν ανενόχλητοι, αλλά δραστηριοποιούνται ακόμα και με την πολιτική στα κατεχόμενα. Τι και αν εκδόθηκαν εθνικά και διεθνή εντάλματα σύλληψης για όσους έλαβαν μέρος στις στυγερές δολοφονίες στις 11 και 14 Αυγούστου 1996.
Μέχρι στιγμής κανένα δεν εκτελέστηκε από τους εβραίους διοικητές στην Ιnterpol... Τι δεν καταλαβαίνεις;
Μάλιστα, ένας από τους δολοφόνους, ο Ερχάν Αρικλί, υπέβαλε πρόσφατα υποψηφιότητα για τις παράνομες "προεδρικές" εκλογές των κατεχομένων.
Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι έμειναν μόνο στα χαρτιά οι προσπάθειες να τιμωρηθούν οι εγκληματίες για τη διάπραξη φόνων και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι Αρχές της Δημοκρατίας εντόπισαν τότε 13 δράστες για τους οποίους εκδόθηκε εθνικό ένταλμα. Παράλληλα, πέτυχαν την καταχώρηση στον κατάλογο αναζητούμενων προσώπων της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας (Ιnterpol) 10 προσώπων, ενώ η Interpol απέρριψε το αίτημα της Δημοκρατίας για έκδοση εντάλματος σύλληψης άλλων τριών. (Λόγω της Εβραϊκής τους καταγωγής!....)
Τα εντάλματα σύλληψης παραμένουν ανεκτέλεστα στη βάση δεδομένων της Interpol, πέντε αφορούν τη δολοφονία του Ισαάκ και άλλα πέντε τη δολοφονία του Σολωμού.
Τα ονόματα βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών επιβολής του νόμου που έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων της Interpol.
Μάλιστα, ένα άτομο από τους 10 φιγουράρει στη λίστα των πλέον καταζητούμενων προσώπων, ο 65χρονος σήμερα Ερτάλ Χατζιαλί Εμανέτ, διοικητής τότε των λεγόμενων δυνάμεων ασφαλείας στα κατεχόμενα.
Ανάμεσα στους καταζητούμενους για τον φόνο του Ισαάκ, βρίσκεται και ο Ερχάν Αρικλί, αρχηγός του κόμματος των εποίκων "Αναγέννηση", ο οποίος υπέβαλε υποψηφιότητα για "πρόεδρος" του ψευδοκράτους. Η μοναδική φορά που επιχείρησε να εκτελεστεί κάποιο από αυτά τα εντάλματα ήταν το 2012, όταν οι Αρχές του Κιργιστάν συνέλαβαν τον σημερινό υποψήφιο "πρόεδρο" Ερχάν Αρικλί, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, αφού με παρέμβαση των τουρκικών διπλωματικών Αρχών η υπόθεση έπεσε και ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος. Το 2017 έκανε διακοπές στην Τυνησία και πάλι χωρίς να τον ενοχλήσει κανένας.
Για τις δύο υποθέσεις, η Κυπριακή Δημοκρατία το Φθινόπωρο του 1996 είχε εκδώσει 13 συνολικά εντάλματα σύλληψης. Τα εντάλματα που είχαν εκδοθεί με εντολή του τότε Γενικού Εισαγγελέα, αείμνηστου Αλέκου Μαρκίδη, είχαν διαβιβαστεί και στην Interpol η οποία προχώρησε σε έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για τους 10.
Τα ονόματα των καταζητούμενων για τη δολοφονία Τάσου Ισαάκ, που καταζητούνται διεθνώς σύμφωνα και με ανακοίνωση ημερομηνίας 22 Νοεμβρίου 1996, ήταν:
Χασίμ Γιλμάζ: Τούρκος έποικος και πρώην μέλος της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας (ΜΙΤ), ο οποίος διέθετε το 1996 καφενείο στην πόλη της Κερύνειας.
Νεϊφέλ Μουσταφά Εργκούν: Τούρκος έποικος, 26 ετών τότε και μέλος της παράνομης τουρκοκυπριακής αστυνομίας, που έφτασε στις κατεχόμενες περιοχές όταν ήταν παιδί.
Πολάτ Φικρέτ Κορελί: Τουρκοκύπριος, 17 ετών τότε και κάτοικος της κατεχόμενης Αμμοχώστου.
Μεχμέτ Μουσταφά Αρσλάν: Τούρκος έποικος 41 ετών και αρχηγός των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα. Κάτοικος τότε της κατεχόμενης πλευράς της Λευκωσίας.
Ερχάν Αρικλί-ΕΒΡΑΙΟΣ: Ο σημερινός υποψήφιος για την "προεδρία" των κατεχομένων, 40 ετών τότε με καταγωγή από την πρώην Σοβιετική Ένωση και μόνιμος κάτοικος κατεχομένων από το 1986.
Για τη δολοφονία Σολωμού που πυροβολήθηκε επάνω στον ιστό, ενώ σφαίρες είχαν τραυματίσει και δύο άνδρες των ΗΕ, η Γενική Εισαγγελία είχε ζητήσει στις 30 Οκτωβρίου 1996 τη σύλληψη πέντε συνολικά προσώπων.
Οι ύποπτοι που καταζητούνται από την Interpol είναι οι ακόλουθοι:
Κενάν Ακίν: Ήταν τότε "υπουργός" Γεωργίας και δασών των κατεχομένων.
Ερτάλ Χατζιαλί Εμανέτ: Υπηρετούσε ως διοικητής των λεγόμενων "Ειδικών Δυνάμεων" των κατεχομένων.
Χασάν Κοντακσί: Πρώην διοικητής του κατοχικού στρατού.
Αττίλα Σαβ: Τότε υπηρετούσε ως "αρχηγός" της λεγόμενης αστυνομίας των κατεχομένων.
Μεχμέτ Καρλί: Τότε στρατηγός του κατοχικού στρατού.
Τα τραγικά γεγονότα του Αυγούστου 1996
Οι μνήμες όλων νωπές. Τα γεγονότα δύσκολα θα ξεχαστούν. Στις αρχές του 1996 η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών ανακοίνωσε την απόφασή της να οργανώσει τον Αύγουστο του 1996 μία μεγαλειώδη αντικατοχική πορεία από το Βερολίνο στην κατεχόμενη Κερύνεια με σύνθημα "Απελευθέρωση η μόνη λύση". Η πορεία ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, ακολουθώντας μια μεγάλη διαδρομή μέσα από χώρες της Ευρώπης. Στην Κύπρο οι μοτοσικλετιστές έφτασαν στις 10 Αυγούστου στη Λεμεσό από την Ελλάδα με πλοίο.
Το πρωινό της 11ης Αυγούστου 1996, 7.000 μοτοσικλετιστές, κατευθύνθηκαν προς τα κατοχικά οδοφράγματα για να διαμαρτυρηθούν.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο 24χρονος Τάσος Ισαάκ δολοφονήθηκε άγρια στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άλλο Ελληνοκύπριο, τον οποίο κτυπούσαν οι Τούρκοι. Δέχθηκε επίθεση από λυσσασμένους Τούρκους που άρχισαν να τον κτυπούν αλύπητα με πέτρες και ρόπαλα, ενώ μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης παρακολουθούσαν αμέτοχοι. Μετά από λίγο άφηνε την τελευταία του πνοή λίγα μέτρα μακριά από την αγαπημένη του Αμμόχωστο.
Ο Τάσος Ισαάκ άφησε πίσω του σύζυγο, γονείς και αδελφές. Η γυναίκα του ήταν έγκυος και στις 17 Σεπτεμβρίου 1996 έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι που πήρε το όνομα του, Αναστασία.
Τρεις μέρες αργότερα, ανήμερα της κηδείας του Ισαάκ, στις 14 Αυγούστου 1996, μέρα κατάληψης της Αμμοχώστου, ακολούθησε η δολοφονία του 26χρονου Σολωμού Σολωμού. Ομάδες από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στον χώρο όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο Τάσος Ισαάκ. Οι Τούρκοι στρατιώτες ανοίγουν πυρ κατά των διαδηλωτών και η περιοχή συγκλονίζεται για ακόμα μια φορά.
Ξαφνικά ξεπετάχθηκε μπροστά από τους διαδηλωτές ο Σολωμός Σολωμού και ξεφεύγοντας από τα χέρια των Ειρηνευτών, ανέβηκε στον ιστό για να κατεβάσει τη σημαία της ντροπής, την τούρκικη σημαία. Τότε, ο έποικος Κενάν Ακίν, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού, λεγόμενος υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, τον πυροβολεί εν ψυχρώ. Στο πλάι του στέκεται ο τότε κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς.
Πηγή: philenews.com - capital.gr
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!