«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Παραδοχή NASA. Ο Ήλιος και όχι τα ορυκτά καύσιμα, υπεύθυνα για την κλιματική αλλαγή. 

Τέλειωσε το παραμύθι.

29/07/2022 

Για περισσότερα από 60 χρόνια, η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) γνωρίζει ότι οι αλλαγές που συμβαίνουν στα καιρικά φαινόμενα του πλανήτη είναι απολύτως φυσικές και φυσιολογικές. Όμως η διαστημική υπηρεσία, για οποιονδήποτε λόγο, επέλεξε να αφήσει να επιμείνει και να εξαπλωθεί η απάτη περί ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη, εις βάρος της ανθρώπινης ελευθερίας.

Ήταν το έτος 1958, για την ακρίβεια, όταν η NASA παρατήρησε για πρώτη φορά ότι οι αλλαγές στην ηλιακή τροχιά της γης, μαζί με τις μεταβολές στην αξονική κλίση της γης, είναι και οι δύο υπεύθυνες για αυτό που οι επιστήμονες του κλίματος σήμερα έχουν ονομάσει “θέρμανση” (ή “ψύξη”, ανάλογα με την ατζέντα τους). Με άλλα λόγια, με κανένα τρόπο, σχήμα ή μορφή οι άνθρωποι δεν θερμαίνουν ή ψύχουν τον πλανήτη οδηγώντας SUV ή τρώγοντας μοσχαρίσιο κρέας.

Αλλά η NASA έχει μέχρι στιγμής αποτύχει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και αντ’ αυτού έχει επιλέξει να κάθεται σιωπηλά και να παρακολουθεί τους φιλleft να φρικάρουν για το ότι ο κόσμος υποτίθεται ότι θα τελειώσει σε 12 χρόνια εξαιτίας της υπερβολικής κτηνοτροφίας ή των πολλών πλαστικών καλαμακιών.

Το 2000, η NASA δημοσίευσε πληροφορίες στον ιστότοπο του Παρατηρητηρίου της Γης σχετικά με τη θεωρία του κλίματος Milankovitch, αποκαλύπτοντας ότι ο πλανήτης αλλάζει στην πραγματικότητα λόγω εξωγενών παραγόντων που δεν έχουν καμία σχέση με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Αλλά, και πάλι, οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν γίνει ακόμη mainstream, περίπου 19 χρόνια αργότερα, γι’ αυτό και οι διαταραγμένοι, εμμονικοί με το κλίμα αριστεροί έχουν αρχίσει τώρα να ισχυρίζονται ότι πραγματικά μας απομένουν μόνο 18 μήνες πριν ο πλανήτης πεθάνει από την περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πολύ περισσότερο σύμφωνα με αυτό που πρότεινε ο Σέρβος αστροφυσικός Milutin Milankovitch, από τον οποίο πήρε το όνομά της η Κλιματική Θεωρία Milankovitch, σχετικά με το πώς οι εποχιακές και γεωγραφικές διακυμάνσεις της ηλιακής ακτινοβολίας που πλήττουν τη γη με διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στα μεταβαλλόμενα κλιματικά πρότυπα της γης.

Οι παρακάτω δύο εικόνες (από τον Robert Simmon, NASA GSFC) βοηθούν να γίνει αυτό κατανοητό, με την πρώτη να δείχνει τη γη σε σχεδόν μηδενική τροχιά και τη δεύτερη σε τροχιά 0,07. Αυτή η αλλαγή της τροχιάς απεικονίζεται από το έκκεντρο, οβάλ σχήμα στη δεύτερη εικόνα, το οποίο είναι σκόπιμα υπερβολικό για να δείξει την τεράστια αλλαγή στην απόσταση που συμβαίνει μεταξύ της γης και του ήλιου, ανάλογα με το αν βρίσκεται σε περιήλιο ή σε αφέλιο.

H μεταβολή της τροχιακής εκκεντρότητας

“Ακόμη και η μέγιστη εκκεντρότητα της τροχιάς της Γης – 0,07 – θα ήταν αδύνατο να παρουσιαστεί με την ανάλυση μιας ιστοσελίδας”, σημειώνει το Hal Turner Radio Show. “Ακόμα κι έτσι, με την τρέχουσα εκκεντρότητα 0,017, η Γη βρίσκεται 5 εκατομμύρια χιλιόμετρα πιο κοντά στον Ήλιο στο περιήλιο από ό,τι στο αφέλιο”.


Ο μεγαλύτερος παράγοντας που επηρεάζει το κλίμα της Γης είναι ο ΗΛΙΟΣ

Όσον αφορά την λοξότητα της γης ή την αλλαγή της αξονικής της κλίσης, οι δύο παρακάτω εικόνες (Robert Simmon, NASA GSFC) δείχνουν το βαθμό στον οποίο η γη μπορεί να μετατοπιστεί τόσο στον άξονά της όσο και στον περιστροφικό της προσανατολισμό. Στις υψηλότερες κλίσεις, οι εποχές της γης γίνονται πολύ πιο ακραίες, ενώ στις χαμηλότερες κλίσεις γίνονται πολύ πιο ήπιες. Μια παρόμοια κατάσταση υπάρχει για τον άξονα περιστροφής της γης, ο οποίος ανάλογα με το ποιο ημισφαίριο είναι στραμμένο προς τον ήλιο κατά τη διάρκεια του περιηλίου, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις ακραίες εποχές μεταξύ των δύο ημισφαιρίων.

Με βάση αυτές τις διαφορετικές μεταβλητές, ο Milankovitch μπόρεσε να καταλήξει σε ένα ολοκληρωμένο μαθηματικό μοντέλο που είναι σε θέση να υπολογίσει τις επιφανειακές θερμοκρασίες στη γη πηγαίνοντας πολύ πίσω στο χρόνο, και το συμπέρασμα είναι απλό: Το κλίμα της Γης πάντα μεταβαλλόταν και βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη χωρίς να φταίμε εμείς οι άνθρωποι.


Όταν ο Milankovitch παρουσίασε για πρώτη φορά το μοντέλο του, αυτό αγνοήθηκε για σχεδόν μισό αιώνα. Στη συνέχεια, το 1976, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science επιβεβαίωσε ότι η θεωρία του Milankovitch είναι πράγματι ακριβής και ότι ανταποκρίνεται σε διάφορες περιόδους κλιματικής αλλαγής που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια της ιστορίας.

Το 1982, έξι χρόνια μετά τη δημοσίευση αυτής της μελέτης, το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ υιοθέτησε τη θεωρία του Milankovitch ως αλήθεια, δηλώνοντας ότι:

… οι τροχιακές μεταβολές παραμένουν ο πιο διεξοδικά εξετασμένος μηχανισμός κλιματικών αλλαγών σε χρονικές κλίμακες δεκάδων χιλιάδων ετών και είναι μακράν η πιο σαφής περίπτωση άμεσης επίδρασης της μεταβαλλόμενης ηλιακής ακτινοβολίας στην κατώτερη ατμόσφαιρα της Γης.

… οι τροχιακές μεταβολές παραμένουν ο πιο διεξοδικά εξετασμένος μηχανισμός κλιματικών αλλαγών σε χρονικές κλίμακες δεκάδων χιλιάδων ετών και είναι μακράν η πιο σαφής περίπτωση άμεσης επίδρασης της μεταβαλλόμενης ηλιακής ακτινοβολίας στην κατώτερη ατμόσφαιρα της Γης.

Αν έπρεπε να συνοψίσουμε το όλο θέμα σε μια απλή φράση, αυτή θα ήταν η εξής: Ο μεγαλύτερος παράγοντας που επηρεάζει τις καιρικές και κλιματικές συνθήκες στη Γη είναι ο ήλιος, τελεία και παύλα. Ανάλογα με τη θέση της γης ως προς τον ήλιο σε κάθε δεδομένη στιγμή, οι κλιματικές συνθήκες πρόκειται να διαφέρουν δραματικά και να δημιουργήσουν ακόμη και δραστικές ανωμαλίες που αψηφούν όλα όσα οι άνθρωποι νόμιζαν ότι γνώριζαν για τη λειτουργία της γης.

Αλλά αντί να αποδεχτούν αυτή την αλήθεια, οι σημερινοί “επιστήμονες” του κλίματος, μαζί με τους αριστερούς πολιτικούς και τα συνυπεύθυνα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, επιμένουν ότι η μη χρήση επαναχρησιμοποιήσιμων σακουλών στο σούπερ μάρκετ και η μη κατοχή ηλεκτρικού οχήματος καταστρέφουν τον πλανήτη τόσο γρήγορα που πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσουμε παγκόσμιους φόρους για το κλίμα ως λύση.

“Η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή δεν αφορά την επιστήμη. Είναι μια προσπάθεια επιβολής πολιτικών και οικονομικών ελέγχων στον πληθυσμό από την ελίτ”, έγραψε ένας σχολιαστής στο Hal Turner Radio Show.

“Και είναι άλλος ένας τρόπος να διαιρεθεί ο πληθυσμός εναντίον του εαυτού του, με κάποιους που πιστεύουν στην ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη και κάποιους που δεν πιστεύουν, δηλαδή διαίρει και βασίλευε”.

Πηγή: sott.net / The Flag Report

Post a Comment

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

"Πολλά είναι αυτά που λέγονται και δεν γίνονται, πολλά είναι επίσης αυτά που γίνονται και δεν λέγονται"